ΝΕΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ASTRID LINDGREN MEMORIAL AWARD 2022

Μια παιδική ηλικία χωρίς βιβλία – αυτό δεν θα ήταν παιδική ηλικία. Θα ήταν σαν να είσαι αποκλεισμένος από ένα μαγεμένο μέρος όπου μπορείς να πας για να βρεις το πιο σπάνιο είδος χαράς“. Άστριντ Λίντγκρεν

Βαθύτατα ευγνώμων στον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου που με πρότεινε για το Διεθνές Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award για το 2022.

Η λίστα των υποψηφίων εδώ: https://alma.se/en/nomination/candidates/nominated-candidates-2022/

May be an image of 2 people and text
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη τη συζήτηση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=SCzmQuINzjQ

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ IBBY 2020 (IBBY HONOUR LIST 2020)

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY-International Board on Books for Young People) δημοσίευσε τους Τιμητικούς Πίνακες για το 2020. Ανάμεσά τους και το βιβλίο μου “Το καλοκαίρι που μεγάλωσα” (Εκδόσεις Κέδρος, 2017).

Περισσότερα για το θέμα https://www.ibby.org/awards-activities/awards/ibby-honour-list

 

Απονομή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2018

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 έγινε η απονομή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2018. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία. Το  βιβλίο μου “Πού πήγε το γέλιο σου, Ορσαλία;” απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους.

Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.

 

Απονομή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2017

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 έγινε η απονομή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2017. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία. Το εφηβικό μυθιστόρημα μου “Το καλοκαίρι που μεγάλωσα” απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους.

Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.

 

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου για τις εκδόσεις του έτους 2017

Στις 26 Οκτωβρίου 2018 είχα τη χαρά να ενημερωθώ πως το εφηβικό μυθιστόρημά μου με τίτλο “Το καλοκαίρι που μεγάλωσα” (Εκδόσεις Κέδρος) απέσπασε Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 7:00 μ.μ.,  στο Κινηματοθέατρο Παλλάς.

Ακολουθεί το σκεπτικό βράβευσης στην ανακοίνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017             

Aarhus 39

AARHUS39 launch image

Η πόλη Aarhus στη Δανία-μια από τις δύο πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2017-σε συνεργασία με το Hay Festival όρισε μια επιτροπή καταξιωμένων Ευρωπαίων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας για να επιλέξει 39 νέους συγγραφείς κάτω των 40 ετών από όλη την Ευρώπη για συμμετάσχουν στο πρότζεκτ Aarhus39.

Αρχικά, ο συγγραφέας και μεταφραστής Daniel Hahn διεξήγε μια έρευνα επιλέγοντας τα 200 επικρατέστερα ονόματα και στη συνέχεια ο Δανός Kim Fupz Aakeson, η Ισπανίδα Ana Cristina Herreros και ο Βρετανός Matt Haig κατέληξαν στους 39.

 Στις 15/3/2017 στο Φεστιβάλ Βιβλίου του Λονδίνου έγινε η ανακοίνωση της λίστας αυτής. Έχω τη χαρά και την τιμή να είμαι ανάμεσα στους 39!

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα υπάρχουν εδώ: Hay Festival Aarhus39

Συνέντευξη για το θέμα εδώ.

 

Απονομή Διακρίσεων Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

gls-2016

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 είχα την τύχη να παρευρεθώ στην τελετή απονομής των διακρίσεων της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα. Δύο ανέκδοτα έργα μου-το μυθιστόρημα “Εβδομηντάχρονη ετών δέκα” και η ιστορία μυστηρίου “Βοήθεια”-απέσπασαν έπαινο και βραβείο αντίστοιχα. Σημαντικές στιγμές της βραδιάς η ώρα  που η κυρία Γιολάντα Πατεράκη μου απένειμε τον έπαινο για το μυθιστόρημά μου και τα θερμά λόγια της  κυρίας Αγγελικής Βαρελλά  για την ιστορία μυστηρίου μου. Στις κριτικές επιτροπές, όπως και στην αίθουσα, βρίσκονταν συγγραφείς που εκτιμώ και διαβάζω. Πήρα ενθάρρυνση και δύναμη να συνεχίσω.

 

Περισσότερα για το θέμα https://www.ibby.org/awards-activities/awards/ibby-honour-list