ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΑΣ

12051_mhn_erwteutei_kolitos_cover-page-001 - Αντιγραφή (3)

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κατερίνα Σισκοπούλου

Εκδόσεις Πατάκη (Μάρτιος 2019)

Αλεξάνδρα και Αιµίλιος. Συµµαθητές από το νηπιαγωγείο. Κολλητοί. Αδελφές ψυχές.

Σχολείο, σπίτι, κοπάνες, ξενύχτια, φροντιστήριο – πάντα και παντού µαζί. Μέχρι µια µέρα που όλα αλλάζουν.

Η Αλεξάνδρα υποψιάζεται πως ο Αιµίλιος έπαψε να τη βλέπει µόνο ως την καλύτερή του φίλη. Ο Αιµίλιος είναι ερωτευµένος µαζί της! Λες;… Άσε καλύτερα, σκέφτεται η Αλεξάνδρα και κάνει τα πάντα ώστε να µην καταστραφεί η φιλία τους στον βωµό ενός (κατά πάσα πιθανότητα) αποτυχηµένου έρωτα. Tο πετυχαίνει όµως; Aυτή είναι η ιστορία του βιβλίου. Μπορεί και η δικιά σου ή της κολλητής σου. Ποτέ δεν ξέρεις…

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, πατήστε εδώ.

Κριτικές που δημοσιεύτηκαν για το βιβλίο.

Μαίρη Μπιρμπίλη-Elniplex

“Άλλο ένα καλογραμμένο κι ενδιαφέρον βιβλίο από την Άντρη Αντωνίου η οποία έχει πια αποδείξει το συγγραφικό της ταλέντο αλλά και την ικανότητά της να αφουγκράζεται τους έφηβους αναγνώστες της! Με αμεσότητα, χιούμορ και γλώσσα απλή, δίχως εκβιασμένους λογοτεχνικούς εντυπωσιασμούς η Άντρη Αντωνίου αποτυπώνει τις ανησυχίες της έφηβης ηρωίδας της. Κι όπως και στα προηγούμενα βιβλία της, η συγγραφέας φαίνεται ότι έχει επεξεργαστεί σε βάθος το θέμα της. Οι ήρωες εμφανίζονται στις σελίδες του βιβλίου ολοκληρωμένοι και γήινοι. Ερωτεύονται, ζηλεύουν, ανησυχούν κάνουν λάθη και προσπαθούν να επανορθώσουν. Η αποτύπωση των σχέσεων τόσο των εφήβων μεταξύ τους όσο και με τους γονείς τους παρουσιάζεται τόσο εύστοχα να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην παιδικότητα που φεύγει και την ενηλικίωση που αναπόφευκτα έρχεται.”

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.

Κέλλυ Κριτικού-Athens Voice

“Μια τρυφερή ιστορία διανθισμένη από όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους νέους κατά τη διάρκεια της εφηβείας: ανασφάλειες, ενοχές, άγχη, αβεβαιότητα, φόβο, αθωότητα που χάνεται μπροστά στα πρώτα σκιρτήματα, καταιγισμός σκέψεων και βιαστικές αποφάσεις. Μια ιστορία που αγγίζει ευαίσθητα θέματα, μια ιστορία με ανθρώπινους και οικείους χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν τα συναισθήματά τους άλλοτε διστακτικά και άλλοτε με πάθος, που προσπαθούν να βρουν τα όρια φιλίας και έρωτα, που θέλουν να γευτούν τη ζωή και την ίδια στιγμή φοβούνται να κάνουν το βήμα και να τολμήσουν σε πράγματα απλά. Ένα μυθιστόρημα για όλους τους έφηβους, για όσα αισθάνονται και βιώνουν καθώς επισκέπτονται τον μαγικό και παρανοϊκό πλανήτη της εφηβείας”.

Ανδρέας Κούνιος, Εφημερίδα Αλήθεια, 22/9/21