ΠΗΝΕΛΟΠΗ

pinel-exofyllo

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 2013

Εικονογράφηση Λιάνα Δενεζάκη

Εκδόσεις Ψυχογιός (Μάης, 2013)

Η Πηνελόπη πηγαίνει Ε’  δημοτικού και λατρεύει το φαγητό. Σοκολάτες, πατατάκια και χάμπουργκερ περιλαμβάνονται στη λίστα με τα αγαπημένα της. Η ζωή της θα ήταν πολύ πιο απλή και εύκολη αν η μαμά της δεν ήταν κολλημένη με την υγιεινή διατροφή.

Το μεγάλο της όνειρo είναι να αποκτήσει ένα δεντρόσπιτο. Όνειρο που προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να κάνει πραγματικότητα.

Όταν κάποιος προσπαθεί να εμποδίσει τον διαγωνισμό ταλέντων του σχολείου της, η Πηνελόπη χωρίς να ξέρει πώς και γιατί βρίσκεται μπλεγμένη σε μια πολύ περίεργη και μυστηριώδη ιστορία.

Ομπρέλες που πετάνε, απειλητικά μηνύματα, δίαιτες και ζυγαριές σε ένα βιβλίο με χιούμορ, συγκίνηση και ανατροπές για παιδιά ηλικίας εννιά χρονών και άνω.

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, πατήστε εδώ.

Αποσπάσματα από κριτικές που δημοσιεύτηκαν για την Πηνελόπη

Κριτική του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Βασίλη Κουτσιαρή στον Μαγικό Κόσμο του παιδικού βιβλίου

«Πέρα για πέρα αληθινή η ιστορία της Άντρης Αντωνίου με πραγματικούς χαρακτήρες που κινούνται με άνεση σε μια ιστορία που τα έχει όλα: Χιούμορ, συγκίνηση, περιπέτεια, μυστήριο και βέβαια υπέροχη εικονογράφηση».

Κριτική του δημοσιογράφου Ανδρέα Κούνιου στην εφημερίδα «Αλήθεια»

«Η Άντρη Αντωνίου βρίσκεται, όπως πάντα, σε μεγάλα κέφια. Με αέρινο χιούμορ, με στρωτή και, κυρίως, με πλούσια γλώσσα, γράφει ένα χαριτωμένο, και επίκαιρο, παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά 9-11 ετών αλλά, κατά την άποψή μου, οι πρώτοι που πρέπει να το διαβάσουν είναι οι γονείς των παιδιών 9-11 ετών».

Κριτική της συγγραφέως Ηρώς Παπαμόσχου στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Διαδρομές»

«Με καλόγουστο χιούμορ και αυθόρμητη γραφή η συγγραφέας περιγράφει σε πρώτο πρόσωπο τα συναισθήματα, τις επιθυμίες, τα ελαττώματα, τον τρόπο ζωής στο σπίτι και στο σχολείο της μικρής Πηνελόπης».