ΝΕΑ

                                    Aarhus 39

AARHUS39 launch image

Η πόλη Aarhus στη Δανία-μια από τις δύο πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2017-σε συνεργασία με το Hay Festival όρισε μια επιτροπή καταξιωμένων Ευρωπαίων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας για να επιλέξει 39 νέους συγγραφείς κάτω των 40 ετών από όλη την Ευρώπη για συμμετάσχουν στο πρότζεκτ Aarhus39.

Αρχικά, ο συγγραφέας και μεταφραστής Daniel Hahn διεξήγε μια έρευνα επιλέγοντας τα 200 επικρατέστερα ονόματα και στη συνέχεια ο Δανός Kim Fupz Aakeson, η Ισπανίδα Ana Cristina Herreros και ο Βρετανός Matt Haig κατέληξαν στους 39.

 Στις 15/3/2017 στο Φεστιβάλ Βιβλίου του Λονδίνου έγινε η ανακοίνωση της λίστας αυτής. Έχω τη χαρά και την τιμή να είμαι ανάμεσα στους 39!

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα υπάρχουν εδώ: Hay Festival Aarhus39

Συνέντευξη για το θέμα εδώ.

 

Απονομή Διακρίσεων Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

gls-2016

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 είχα την τύχη να παρευρεθώ στην τελετή απονομής των διακρίσεων της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα. Δύο ανέκδοτα έργα μου-το μυθιστόρημα “Εβδομηντάχρονη ετών δέκα” και η ιστορία μυστηρίου “Βοήθεια”-απέσπασαν έπαινο και βραβείο αντίστοιχα. Σημαντικές στιγμές της βραδιάς η ώρα  που η κυρία Γιολάντα Πατεράκη μου απένειμε τον έπαινο για το μυθιστόρημά μου και τα θερμά λόγια της  κυρίας Αγγελικής Βαρελλά  για την ιστορία μυστηρίου μου. Στις κριτικές επιτροπές, όπως και στην αίθουσα, βρίσκονταν συγγραφείς που εκτιμώ και διαβάζω. Πήρα ενθάρρυνση και δύναμη να συνεχίσω.

Advertisements