ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΡΟΔΕΣ

cover

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 2016

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

Εκδόσεις: Ψυχογιός (Οκτώβρης, 2016)

Λένε πως, όταν μπαίνεις στην εφηβεία, σου συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Η Χαρά, πάλι, δεν έχει παρατηρήσει καμία αλλαγή. Το καλοκαίρι, πριν από το γυμνάσιο, πάει για διακοπές μαζί με την οικογένειά της. Εκεί γνωρίζει τον Αντρέα, ένα αγόρι στην ηλικία της. Τα πράγματα πάνε σχετικά καλά, ώσπου στην παρέα προστίθεται η ξαδέλφη της, η Έλενα.

Ε, κάπου εκεί η εφηβεία χτυπά! Και το αποτέλεσμα είναι μια θεότρελη περιπέτεια που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της!

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, πατήστε εδώ.

Αποσπάσματα από κριτικές που δημοσιεύτηκαν για το “Καρδιά πάνω σε ρόδες”

Ανδρέας Κούνιος (δημοσιογράφος)-Εφημερίδα “Αλήθεια”

“Γλυκό και αέρινο χιούμορ, πανέμορφες παρομοιώσεις, εύστοχες μεταφορές, γρήγορη δράση, εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες[…] Εν κατακλείδι: ευφυής και καλογραμμένη ιστορία, σαρκασμός που χτυπάει κέντρο και, πρωτίστως, κανένα αχνάρι διδακτισμού και διάλογος προσαρμοσμένος στην εποχή μας.”

Μαριάννα Τεγογιάννη (συγγραφέας)- Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου

“Η Άντρη Αντωνίου, με γλαφυρό και όμορφα «κεντημένο» λόγο, έρχεται με ένα ακόμα αξιόλογο βιβλίο για άλλη μια φορά, να μας συναρπάσει με τη ροή του, αλλά κυρίως να μας διδάξει μέσα από τα μάτια μιας έφηβης πως η αυτοεκτίμηση, ο αυτοσεβασμός και η αγάπη τελικά, είναι το ταξίδι και ο προορισμός μαζί…. και αυτό, γιατί «…η καρδιά για να είναι ευτυχισμένη, χρειάζεται να έχει ρόδες…». Το τέλος, τρυφερό και απρόβλεπτο όπως μας έχει συνηθίσει η συγγραφέας. Η εικονογράφηση έγινε από την μαγισσούλα των χρωμάτων, Λιάνα Δενεζάκη.”

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.