ΒΟΗΘΕΙΑ!

8668_BOHTHEIA_CV teliko-page-001

ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ 2016

Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος

Εκδόσεις Μεταίχμιο (Νοέμβρης 2017)

Η Ιφιγένεια και ο Αλέξανδρος επιθυμούν όσο τίποτα να αποκτήσουν ένα καινούριο ποδήλατο. Γι’ αυτό στήνουν έναν πάγκο με σπιτικές λεμονάδες έξω από το σπίτι τους πουλώντας το εμπόρευμά τους σε γείτονες και περαστικούς. Η επιχείρησή τους αποδεικνύεται αρκετά κερδοφόρα όπως δείχνουν οι εισπράξεις της πρώτης ημέρας. Ένα βουναλάκι με κέρματα κι ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ δεν είναι και λίγα. Όμως… τί γράφει πάνω στο μοναδικό χαρτονόμισμά τους; Βλέπουν καλά; Ποιος μπορεί να έχει γράψει «ΒΟΗΘΕΙΑ» με μεγάλα κόκκινα γράμματα και γιατί; Τα δίδυμα αδέλφια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι τους για να ανακαλύψουν την αλήθεια. Θα τα καταφέρουν όμως ή θα κινδυνέψουν και οι ίδιοι στο τέλος;

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, πατήστε εδώ.

Σχόλιο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

“Αστεία κι ευφάνταση ιστορία! Γρήγορη πλοκή κι έξυπνη. Καμιά υπερβολή. Πίνεται σαν ένα ποτήρι δροσερή λεμονάδα! Απολαυστικότατο!”

Απόστολος Πάππος-Elniplex

“Ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου από την Άντρη Αντωνίου για παιδιά 8-11 ετών που τιμήθηκε με το Βραβείο Ιστορίας Μυστηρίου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2016). Σπιρτόζικη γραφή, αρκετό χιούμορ και φαντασία, έξυπνη ιστορία, ικανοποιητική λύση/έξοδος”.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.

Αγγελίνα Παπαθανασίου-Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

“Δεν είναι μόνο μια ιστορία μυστηρίου. Είναι και μια δροσερή ιστορία με χιούμορ.  Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+ και σίγουρα θα την απολαύσουν όσοι την διαβάσουν. Ανήκει στη σειρά «Διαβάζω Ιστορίες», όπου τα παιδιά μέσω αυτής της σειράς έχουν μια διασκεδαστική εμπειρία ανάγνωση”.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.

Μαρία Πυλιώτου-Εφημερίδα Αλήθεια

“Η γραφή της Άντρης Αντωνίου είναι προσωπική, δεν θυμίζει κανένα άλλο συγγραφέα, παλιό ή σύγχρονο. Η συγγραφέας γνωρίζει την παιδική ψυχή, σέβεται την ανάγκη των παιδιών για χιούμορ και περιπέτεια, στοιχεία που μπαίνουν άνετα στα βιβλία της”.

Ανδρέας Κούνιος-Εφημερίδα Αλήθεια

“Με πρόσχημα μια λεξούλα, ή μια κραυγούλα, η Άντρη Αντωνίου  επιστρατεύει την αφηγηματική της δεξιοτεχνία και προσφέρει στους αναγνώστες μια περιπέτεια, ειλικρινά, να την πιεις στο ποτήρι, και εν κατακλείδι, να γλείφεις και τα δάκτυλά σου”.

Γιώτα Φώτου-Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου

“Πρόκειται για μια περιπέτεια μυστηρίου με μεγάλες ανατροπές . Καλογραμμένο βιβλίο με αρκετό χιούμορ, τοποθετημένο στη σύγχρονη εποχή δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς αναγνώστες να αναγνωρίσουν την καθημερινή τους ζωή μέσα στις σελίδες του και να ταυτιστούν με τους ήρωες, ενώ παράλληλα δείχνει τις ανθρώπινες σχέσεις (ενδοοικογενειακές, σχέσεις δυο φύλων, σχέσεις ατόμων μέσα σε ένα κοντινό περιβάλλον – γειτονιά) και προωθεί μηνύματα όπως αυτό της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, της ανάγκης του κάθε ατόμου να προσπαθήσει μόνος για την απόκτηση υλικών αγαθών με στόχο την αυτάρκεια , της φιλαναγνωσίας και της επιμέλειας στο σχολείο”.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.