ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ

19614_APO_TOYS_TESSERIS_O_TETARTOS

ΕΠΑΙΝΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ 2015

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

Εκδόσεις Ψυχογιός (Νοέμβρης, 2017)

Εσείς πώς θα νιώθατε αν ο μπαμπάς σας ήταν διάσημος συγγραφέας και η μαμά σας λαμπερή τηλεπαρουσιάστρια; Αν η μεγάλη σας αδελφή ήταν προικισμένη μπαλαρίνα, ο αδελφός σας μαθηματικό μυαλό απ’ τα λίγα και η άλλη σας αδελφή σπουδαία πιανίστρια; Πώς θα νιώθατε, ειδικά στην περίπτωση που δεν είχατε κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα;

Ο Αντωνάκης Αριστείδης, πάντως, δε νιώθει και τόσο καλά με αυτή την κατάσταση, και αποφασίζει να βάλει τα δυνατά του για να ακούσει επιτέλους το πολυπόθητο «μπράβο» που τόσο λαχταράει.

Τα πράγματα είναι απλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα καταφέρει κάπου. Ίσως να μπορούσε να σώσει κάποιον, να εντοπίσει κάτι σημαντικό που έχει χαθεί, να βρει τη λύση σε ένα πρόβλημα που κανένας άλλος δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει.

Ακούγεται πολύ καλή ιδέα. Και αρκετά εύκολη. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά άλλωστε; Σωστά; Ή μήπως όχι;

Αν θέλετε να αγοράστε το βιβλίο, πατήστε εδώ.

Σχόλιο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

“Μυθιστόρημα χαριτωμένο, καλογραμμένο, με σύγχρονο ύφος. Με κινηματογραφικές περιγραφές και ξεχωριστή πλοκή.”

Απόστολος Πάππος-Elniplex

“Η Άντρη Αντωνίου αφήνει κατά μέρους τα χαρισματικά παιδιά και τις λαμπερές προσωπικότητες και ασχολείται με τους απέναντι, εκείνα τα “ευθύγραμμα” παιδιά που δεν λάμπουν μεμιάς, που δεν σε κερδίζουν με το καλημέρα, που δεν φωτίζουν κάποια πλευρά της προσωπικότητάς τους σθεναρά, που δεν έχουν δεξιότητες επικοινωνιακές, καλλιτεχνικές ή άλλα θαμπωτικά που κάνουν εμάς τους υπόλοιπους να τα δείχνουμε με το δάχτυλο. Με σπιρτάδα, χιούμορ και την ιδιαίτερη παραστατικότητα ενός σχεδόν εσωτερικού μονολόγου κάποιου κοντινού παρατηρητή, η συγγραφέας ανασηκώνει στο βλέμμα του αναγνώστη μια νεότευκτη οικογένεια επιτυχημένων όπου η αργή ή ανύπαρκτη ανάδυση κάποιας εκτυφλωτικής ικανότητας, προβληματίζει και τσαλακώνει το image της θριαμβολαγνείας.

Στην εικονογράφηση, τα κόμικ δίχρωμα σκίτσα της Λιάνας Δενεζάκη περπατούν με την ίδια σπιρτάδα και εκφραστικότητα τέμνοντας το κείμενο τόσο όσο.”

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.

Κώστας Στοφόρος-Literature.gr

“Ένα διασκεδαστικό βιβλίο, που αποδεικνύει ότι ο καθένας έχει τη δική του αξία κι ας μην είναι «πρώτος». Η οικογένεια θα πάρει το μάθημά της από έναν διάσημο σκηνοθέτη και ο Αντωνάκης θα βρει τον τρόπο να εκτιμήσει τον εαυτό του.”

 

 

Advertisements